InfoARS Banja Luka

infoars-profilepic

Adresa: Carice Milice  br.43, 78000 Banja Luka
Tel: +387 51 464 626
Mob: +387 66 99 66 88
E-mail: academy@infoars.net
Web: www.infoars.net

 

Informatička akademija
Centar za informatički razvoj je specijalizovana ustanova koja pruža razne informatičke programe obuke (kurseve) s ciljem povećanja IT pismenosti. S tim u vezi važno je da naglasimo da imamo međunarodno priznate IT kurseve, informatičke kabinete kao i kvalitetne stručnjake. Za najugroženije kategorije stanovništa (samohrani roditelji) omogućili smo da besplatne kurseve iz osnovne informatičke pismenosti. Periodično Centar organizuje besplatne radionice, uglavnom za mlađu populaciju, s ciljem da se ukaže značaj koji IT ima u svakodnevnom životu ljudi kao i mogućnosti koje pruža (freelancing zaposlenje).

it-kursevi-banjaluka-5 it-kursevi-banjaluka-4
it-kursevi-banjaluka-3 it-kursevi-banjaluka-2

Informatički kursevi
Informatički kursevi koje organizujemo su podijeljeni po oblastima i to

Poslovni kursevi
Poslovni kursevi su prilagođeni za početnike ali i za one koji žele više. Prvi (početni modul) je prilagođen za ljude koji nikad nisu koristili računar. Drugi (napredni modul) kursa je namijenjen za “samouke” korisnike, prije svega radnike na poslovima administracije i smatra se alfabetom informatičke pismenosti. Na zahtjev naših učenika organizujemo i kurseve Access i Outlook.

 • windows-iconWindows

  Kreiranje foldera i kopiranje dokumenata nije sve što Windows može. Postoji još mnogo toga što bi trebao znati.

 • word-iconMS Word

  Kucanje teksta nije sve što možeš uraditi u Wordu. Na kursu možeš naučiti i napredniji rad sa tabelama, tekstom, slikama i dr.

 • excel-iconMS Excel

  Nauči kako da pomoću MS Excela kreiraš proračune, tabelarno organizuješ podatke, grafikone i još mnogo toga.

 • powerpoint-iconPowerPoint

  Nauči kako da oživiš i učiniš zanimljivim svoje prezentacije. Prezentacija će ti biti uspješna samo ako zadržiš pažnju tvojih slušaoca.

 • outlook-iconMS Outlook

  Komunikacija putem elektronske pošte je danas najčešći oblik komunikacije. Nauči kako da organizuješ kontakte, grupe kontakata, podsjetnike i još mnogo toga.

 • access-iconMS Access

  Želiš li biti efikasniji i svoj posao raditi za manje vremena? Ko ne želi, zar ne? Microsoft je napravio program koji mogu koristiti i prosječni korisnici računara za pravljenje baza podataka. Nauči kako da efikasnije organizuješ svoje podatke (fakture, adresari, razne evidencije i dr).

Kursevi grafičkog dizajna
Ovi kursevi su organizovani tako da obrade osnovnu i najvažniju tematiku grafičkog dizajna kroz konkretne primjere. Svaka ispod navedena aplikacija je bogata mogućnostima a mi smo izdvojili one najvažnije. Za pohađanje ovih kurseva potrebna je osnovna kompjuterska pismenost (poslovni kurs).

 • photoshop-iconAdobe Photoshop

  Nauči kako da urediš svoje fotografije za prikazivanje na Internetu, retuširaš ih ili za koristiš za pripremu za štampu, napraviš kreativne ilustracije i crteže korištenjem alatki za crtanje i bojenje i dr.

 • illustrator-iconAdobe Illustrator

  Nezamjenjiv alat za rad sa vektorskom grafikom. Znanje iz illustratora će ti omogućiti da kreiraš logotipe, razne ilustracije, flajere, reklame, bilborde, vizit karte i dr.

 • corel-iconCorelDRAW

  Program za rad sa vektorskom grafikom. Obzirom da Corel ima gotovo iste mogućnosti kao Illustrator pri izboru obično savjetujemo korištenje Illustratora ili kombinaciju Illustrator/Corel.

 • InDesign-iconAdobe InDesign

  Vjerovatno najozbiljniji program ukoliko želiš da tvoja priprema bude savršena u štampi. Koristi se kod preloma postera, flajera, brošura a skoro nezamjenjiv kod kreiranja magazina, novina i knjiga. Najviše ga koriste grafički dizajneri za pripremu za štampu.

Kursevi web dizajna
Cilj početnog modula ovog kusa je da samostalno napraviš jednostavnu web stranicu. Za one koji žele da postanu profesionalci postoje i napredni nivoi kursa na kojima se uče naprednije stvari i proširuje osnovno znanje sa početnog kursa.

 • html-css-iconHTML i CSS

  Nauči kako da samostalno napraviš svoju prvu web stranicu. Ovaj posao pored toga što je kreativan nudi mogućnosti online zaposlenja.

 • javascript-iconJavaScript, jQuery i AJAX

  Nauči kako da oživiš tvoju stranicu. JavaScript i jQuery će ti omogućiti da animiraš, napraviš rotator slika, omogućiš validaciju formi i još mnoge druge efekte. Za pohađanje ovog kursa neophodno je poznavanje HTML/CSS-a.

 • dreamweaver-iconAdobe Dreamweaver

  Izabrali smo ovaj alat zbog velikih mogućnosti koje pruža u kodiranju (automatsko kreiranje koda, live prikaz i dr). Smatramo da je u samom kodiranju rad mnogo efikasniji u odnosu na druge programske pakete.

 • flash-iconAdobe Flash

  Kao i HTML5, Flash pruža razne mogućnosti emitovanja audio/video sadržaja u web pretraživaču kao i mogućnost pravljenja animacija. Najčešće se koristi za pravljenje animiranih banera i online igrica.

 • fireworks-iconAdobe Fireworks

  Glavni razlog zbog kojeg preporučujemo Fireworks je zato što je to grafički program koji je kreiran isključivo za web dizajnere. Lakši je i brži za učenje od Photoshopa, a u mnogim slučajevima ćeš isti rad mnogo brže napraviti u Fireworksu nego da ga praviš u Photoshopu.

Kursevi programiranja
Ovo su specijalizovani kursevi vezani za programiranje web i desktop aplikacija te baza podataka. Programiranje je veoma cijenjeno ovih dana.

 • php-mysql-iconPHP/MySQL

  Na kursu možeš naučiti osnovne koncepte PHP programiranja a cilj kursa je da se napraviš dinamičan web sajt sa CMS-om koji se povezuje na MySQL bazu podataka (CRUD).

 • java-iconJava

  Programski jezik Java je idealan najpopularnijih ali i jedan od najkompleksnijih programskih jezika. Kao takav obrađujemo ga kroz tri nivoa kursa. Veoma je tražen na freelancing sajtovima.

CAD-CAM kursevi
Ovi specijalizovani kursevi obuhvataju aplikacije za vođenje tehničke dokumentacije, tehničko projektovanje u 2D i 3D, modelovanje, animiranje i mnogobrojne druge primjene.

 • autocad-iconAutoCAD

  AutoCAD je Computer – Aided Design (CAD) program za 2D i 3D dizajniranje i crtanje. To je vektorska aplikacija namijenjena za potrebe inženjera i raznih tehničara (mašinstvo, građevinarstvo i dr).

 • arhicad-iconArchiCAD

  ArchiCAD je arhitektonski BIM CAD program. ArchiCAD je specijalizovan za upravljanje svim zajedničkim aspektima, kako estetikom tako i inženjerskim tokom procesa dizajna u građevinskom okruženju – zgrade, enterijer, ekstarijer, urbana područja i dr.

 • 3ds-max-iconAutodesk 3ds Max

  Autodesk 3ds Max, bivši 3D Studio Max, je 3D računarski program za izradu 3D animacija, modela i slika. Često se koristi za dizajniranje video igara, TV reklama, u arhitektonskim vizuelizacijama a koristi se i za filmske efekte.

 • solidworks iconSolidWorks 2012

  Kurs Solidworks uvodi polaznika u osnove ovog CAD softvera i to kroz četiri oblasti: izrada Sketcha (skice), izrada PART-ova (dijelova), izrada ASSEMBLY-a (sklopa) i na kraju kreiranje DRAWING-a (radioničkog crteža).

Pored naprijed pobrojanih kurseva u mogućnosti smo organizovati specijalizovane i individualne kurseve. Za više informacija možete nas kontaktirati putem email adrese academy(a)infoars.net ili putem telefona 051 464 626 (mob. 066 99 66 88) svaki radni dan od 9 do 16h.

TRENUTNO NEMA NOVOSTI